Årsag og virkning

5.0
PHUNGG!!!! - En metalkugle flyver gennem et hul, og luften trækkes sammen i kort øjeblik, så det skaber denne lyd. Det er denne sllgs detaljer, og mange mange andre, der gør Robots til en filmoplevelse med en helt særligt langtidsholbarhed.

Blue Sky Studios skal man ikke kimse af. Selvom Pixar har trofæet, og Dreamworks ville ønske de havde den, så er Blue Sky blandt elitien af animationstudioer. Deres andet projekt Ice Age er det mest succesfulde koncept, men Robots er en film som skammeligt ikke har fået den kommercielle succes det fortjener.

Robots er et overflødighedshorn af idéer, kreativitet, påfund og tossede detaljer. Selv efter talrige gensyn kan der stadig opdages nye små ting, hvilket også gør filmen meget appelerende for børnenes forældre.

Action - reaction. Robots er historien om logik og udfald. Årsag og virkning. Det er smukt antydet med dominoeffekten, der demonstreres flere gange undervejs, og som kædes sammen med historien. Den lille enkle robot der indgår i en kæde af sammenhæng, og ender med at blive byens redning.

Men selvom den er ganske raffineret, så er det barnlige publikum ikke glemt. Handlingen forløber afbalanceret og drukner aldrig i for mange dialoger, så selv de små kan nyde filmen. Introducer dine børn for Robots - og husk selv at se med.
Robotter