Are you zombie food?

3.0
En lille havneby i Australien oversvømmes af levende døde da en mystisk meteorstorm udløser en infektion der får de døde op af graven.

Instrueret af de to brødre; Michael og Peter Spierig, er Undead et nyt tag på den gamle zombie-genre, denne gang med et ihærdigt omend forfejlet forsøg på at ramme komikken i Peter Jackson's Braindead.

Jovist, Undead har en vis charme i hele sin opbygning af den nogenlunde originale historie og dens mange små nods til tidligere tiders zombieklassikere som George Romero's trilogi (FØR han smed det hele på gulvet med Land of the Dead), Raimi's Evil Dead og som nævnt indledningsvist Jackson's Braindead.

Alligevel synes jeg overordnet set Undead fejler, blandt andet grundet det decideret amatøragtige skuespil over hele linien - det minder lidt om at sidde og se et afsnit af Neigbours-serien, bare med zombier overalt.

Skulle man have lyst til lidt "zombie nosh" ser jeg hellere at man napper endnu et gensyn med Romero's trilogi (undgå nummer 4) eller remaket af Night of the Living Dead fra 1990.
Er man zombie fanatiker som undertegnede nok må erkende at være (lidt) er man nok nødt til, før eller senere, at tjekke Undead ud.

3 stjerner med pil nedad herfra.
Undead