Opofring og dagbogsløgne

6.0
Helt rigtigt skrevet, Sandmand - jeg vil meget gerne tilføje følgende:

Der er jo et helt ekstra lag:
For det første er det meste en dagbogsfortælling fra Angier til Borden - her kan han jo lyve, som Borden jo selv gør overfor Angier i SIN dagbog!!!
Hvis han lyver, findes Teslas maskine ikke, det er blændværk (.. det vil også være det mest realistiske, eftersom den jo ikke findes i dag!!), hvorfor det hele har været et skuespil for at få Bordens tryllekunst ødelagt. Et skuespil med en masse kopier og spaltninger + en tryllekunst (The transported Man), som ikke er blevet røbet til publikum (som Nolan lig tryllekunstneren jo heller aldrig gør!).
Hævnen er så, at den andens tryllekunst er ødelagt (den ene Borden hænges), mens han selv (Angier) anerkendes som den største tryllekunstner (selvom han dør).

Hvis Angier så IKKE lyver, bliver den endda mere kompliceret: Så må Angier jo selv dø for at tryllekunsten kan vises! Originalen dør, så kopien kan komme frem et andet sted - det er da et offer, der vil noget! Og så slutter den altså med de 100 lig + originalen, som var den første, der døde - næsten som HCAndersens "skyggen"!!

- og så slutter og begynder filmen med en pointe: "Er der ikke noget du har overset?" - Det tror jeg, du har: nemlig de lag, der ligger her - Bordens dobbeltspil er IKKE den overraskelse, der er mest interessant, den regner man ud undervejs. Det er netop disse dybere lag, som er interessante. Filmen handler jo om opofring - Borden ofrer ½ af sit familieliv, Angier ofrer sit hele liv, går i døden for sin sag!!!
The Prestige