Underholdende kliche!

3.0
Instruktør Johnson, der instruerede den underholdende, men også uinspirerende og hurtigt glemte SWAT, er tilbage med endnu en action thriller. Der er absolut intet nyt under solen. Konceptet er klassisk og efterhånden gennemslidt. Der er en forræder i Secret Service, og den uskyldige mistænkes. Resten ender i jagt, forfølgelse og skyderier. Det er også fint nok, for denne film lover altså ikke guld og grønne skove, derfor kan man ikke tillade sig at have urimelige høje forventninger til denne film. Den lover og ligger op til en enkel, ukompliceret tom omgang underholdning, og det indfrier den faktisk, hverken mere eller mindre. Selvfølgelig kan (og skal) man forholde sig kritisk til The Sentinel, for den har mange svagheder, og de skal selvfølgelig belyses, men ser man bort fra svaghederne, så får man faktisk en rimelig underholdende film med få spændende momenter, hvis man da kan nøjes med det. Den bliver dog aldrig dramatisk eller sindsoprivende, men mindre går også an. Så en livlig affære i næsten alle minutter.

Teknisk er den flot lavet. Om end intet der imponerer, og ikke noget vi ikke har set før, men professionelt håndværk.

Filmens cast består af rutinerede folk. Douglas og Sutherland er oplagte valg til en amerikansk thriller. Vi så Douglas i den fede The Game, og Sutherland i den mesterlige thriller Phone Booth og ikke mindst i 24 timer. Det der forventes af dem, leverer de, og de gør det jo som man kan forlange i de her lidt slidte roller, som er set så mange gange. Kim Basinger falder lidt igennem i en ligegyldig rolle som præsidentfruen, mens Eva Longoria fra Desperate Housewives er sat ind for skønhedens skyld, hun falder ligeledes igennem, men skøn er hun da.

Der er ikke de store overraskelser og fornyelser i The Sentinel. Den tager ikke mange chancer for at skille sig ud, men som tidsfordriv og ren underholdning, fungerer den da helt okay.

The Sentinel