Ægte fuldblods filmmagi

6.0
Da jeg selv tryller, og en spændene thriller er min yndlingsgenre, var jeg nærmest tvunget til at se ”The Prestige”. Og det var derfor mine forventninger var urimeligt store, men jeg kan nu med glæde konstatere at alle disse blev indfriet.

Filmmagere som Christopher Nolan er et sjældent syn. De bliver ved med at lave brilliante film, gang på gang, på gang, og ingen af deres film svigter de os. Ligeledes er skuespillere som Christian Bale, med kun sine toogtredive år på bagen, allerede har nået mesterskuespiller status. Disse to formår hver gang at imponere, sammen eller fraskilt. Christopher Nolan fordi han allerede på sin anden spillefilm, havde samlet Robin Williams og Al Pacino i en fandens effektiv thriller, og Christian Bale fordi han bare spiller mesterligt i samtlige roller, og for hans stunt med at tabe sig voldsomt til ”The Machinist” og bagefter være hårdt pumpet superhelt i ”Batman Begins”. Det er disse genier der simpelthen gør filmverdenen et yderst interassant sted at færdes i.

Historien er om de to tryllekunstnere, Angier og Borden, hvor Borden ved et uheld kom til at være skyld i den ens kærestes død. Dette for disse to tryllekunstnere til at rivalisere, på godt og ondt (hov jeg mener kun på ondt!). Dette kunne egentligt ikke lyde af så meget, men historien folder sig voldsomt ud, og efterhånden som den skrider frem bliver den bare mere ok mere interessant. Især slutningen begynder man at sidde på kanten af sædet, da der hele tiden kommer ”Twists and turns”. Alle disse spring historien tager virker helt forrygende og man bliver virkeligt snydt i hvert sekund i slutningen. Filmen fungerer faktisk på samme måde som en fantastisk tryllekunst, som de hævder i filmen med de tre parter.

”The Prestige” er virkeligt en film der tager fat om mange temaer, og Nolan har voldsomt mange bolde at jonglere med. Alle forbliver dog i hans hænder, og ingen af dem falder til jorden, som de så ofte har det med at gøre i denne slags film. Han forholder det interessant hele vejen igennem, og kører så svære og hårde temaer igennem som parforhold, rivalisering, død og venskab. Indimellem får han da lidt tid til en lækker tryllekunst, hvor der ikke er noget som helst specialeffect, men bare er pure fingerfærdigheder. Det er meget imponerende af de to hovedrolleindehavere, Christian Bale og Hugh Jackman, at de formår at vise fantastisk flot skuespil, og samtidig også tryller skide godt.

”The Prestige” er en film der hele vejen igennem, holder, griber og slynger dig rundt. Som mine hænder sad badet, og stolen føltes som stikkende søm, er det virkeligt lang tid siden jeg har oplevet denne følelse. Man går ud af biografen med en fandens til udmattet følelse, men man føler sig alligevel meget ophøjet, og det lader til at Nolan har gjort det igen, hvad angår en film man virkeligt giver eftertanke. Man kunne godt formå at i disse slags film, hvor twist falder over twist, at det måske kunne blive meget hullet.

Dette er simpelthen en fuldblods genial film, der næsten er den bedste jeg har set. Dette er ægte filmkunst, og det bruger aldrig billige tricks eller falske forklaringer. Der er så mange grunde til at se denne film, at jeg ikke kan nævne dem. Så kom hellere i biografen i en fart, og se ægte fuldblods filmmagi.

(Spoiler i dette afsnit)

Er der noget jeg har overset? I starten af filmen bliver vi spurgt: ”Are you watching closely?”. Dette har jeg tænkt mig selv ihjel over, så jeg kunne godt tænke mig at få et svar fra en af jer! Det kunne jo muligvis tyde på at der er flere lag end som så, i denne perle af en film.
The Prestige