- Taber gnisten -

3.0
Det hele starter egentlig meget godt med det seneste skud på musical-stammen, ”Dreamgirls”. Den gode musik brager derudaf og højenergisk og tempofyldt varsles en musical fyldt med varme og liv. De første tre kvarter er man da også glimrende underholdt. Historien om en håbefuld pigegruppes vej til toppen er både medrivende og godt fortalt, og de dejlige toner er kræs for øregangene.

Desværre taber filmen pusten, og sidste halvdel af fortællingen mangler alt det, som den første havde. Historien går hen og bliver ufokuseret, musicalsekvenserne er pludselig tamme og filmen trækkes ganske enkelt i langdrag mod enden.

Skuespillet er godt og nogle steder mere end det – den debuterende Jennifer Hudson er en stor oplevelse; hun både synger og spiller fremragende. Og så er det rart endelig at se Eddie Murphy i en seriøs rolle med udfordring. En oscarnominering er måske nok lige i overkanten, men god det er han.

”Dreamgirls” er kort sagt en blandet fornøjelse. At den blev topscorer hvad oscarnomineringer angår, er så afgjort en overvurdering fra akademiets side, mens de tre af slagsen den har fået i sangkategorien til gengæld er mere forståeligt; musikken er om noget det, ”Dreamgirls” skal opleves for – dog kan man roligt vente til dvd’en kommer.
Dreamgirls