Nok den mest mærkelige film jeg nogensinde har set!

3.0
Da filmen 'begynder' efter 3 minutters sort skærm, følger 20 minutter med aber der laver forskellige ting. Blandt andet opdager de brugen af en kølle. Dette skulle symbolisere hele menneskets historie. Ideen er god, men jeg ved nu ikke helt om det holder. Det holder i hvert fald ikke fast i seerens interesse, for der sker næsten det samme hele tiden.

Da man endelig kommer ud i rummet, altså når man har sprunget 7 millioner år frem i tiden, så følger der en masse meget lange scener, hvor en masse ting bliver introduceret. Det er flot i starten, men det går hen og bliver meget tungt og kedeligt til sidst.

Historien er dog interessant. Det er det eneste som holder filmen kørene, for der går så meget spænding tabt i de meget meget meget lange scener, hvor der ikke sker noget. Og det ærger mig, for da det uundgåelige sker, og det store opgør mellem mennesket og maskinen skal finde sted, der udvikler filmen sig lynhurtigt, og bliver til et mysterie i sig selv.

Filmens sidste 20 minutter kan ikke beskrives, andet end at man til sidst sidder tilbage med et eneste spørgsmål i hovedet: 'Har jeg lige spildt 2 timer og 14 minutter af mit liv, eller har jeg lært noget meget meget vigtigt?'
Jeg ved det virkelig ikke!
Rumrejsen år 2001