Djævelens Puslespil

5.0
Roman Polanski er en fremragende instruktør og det viser han endnu en gang med denne dystre, overnaturlige thriller.

Corso (Depp) er bogdetektiv der bliver hyret af den excentriske rigmand Balkan (Langella) hvor Corso får til opgave at finde to andre eksemplarer af en bog Balkan ejeer. En bog der efter sigende skulle kunne hidkalde Lucifer himself.
Jagten på bogen kompliceres dog en del pga. de folkn der bliver indblandet i mysteriet dør en efter en, og snart er den kyniske Corso fanget i et spil hinsides den menneskelige forståelse.

Når man ser en Polanski-film skal man aldrig regne med det store effektjageri og at få alle svar servret på et sølvfad og det er bestemt heller ikke nogen undtagelse med The Ninth Gate. Det er et fremragende puslespil hvor det er historien der er i højsædet og godt akkompagneret af flot kamerarbejde og den dystre musik af Wolijech Kilar gør blot mysteriet endnu mere nærværende.

Johnny Depp ses her i en herlig underspillet rolle som Dean Corso, og efter min mening en af hans bedste præstationer side om side med Donnie Brasco og Pirates Of The Carribbean, men vi må heller ikke glemme Frank Langella som den mystiske Balkan, han er simpelthen fremragende.

The Ninth Gate er kort fortalt en vellykket film på alle punkter, men hvis man forventer et adrenalinpumpende stykke actiongys ala. End Of Days bliver man skuffet, men hvis man derimod søger en begavet, dæmonisk og symbolsk gyser omkring det overnaturlige og køber du filmens præmis er det to fornøjerlige timer i selskab med Polanski og Depp!

The Ninth Gate