Dreamworks på rutinearbejde.

3.0
På den ene side er Over Hækken ikke nogen dårlig film. Langt fra, faktisk. Teknikken er upåklagelig, fremdriften er konstant, og humoren er bundsolid.

På den anden side er Over Hækken også enorm skematisk. Børn elsker sjove talende dyr, og de voksne elsker samfundskritisk parodisk humor og sjove filmreferencer. Så der er rigeligt for begge partner, men er denne metode ikke benyttet i mange film, lige siden 3D-animations kampen begyndte i biografsalene?

Det er jo ikke noget nyt, og Over Hækken minder unægteligt om en sammenkogning af de bedste idéer fra Shrek, Madagascar og Finding Nemo. Der er satset på en komfortable sikkerhed, fremfor det innovative usikre.

Men en gang i mellem burde filmselskaberne tage chancen, og lave noget andet end film om nuttede talende dyr, blandet sammen med en masse voksen-humor. Var det ikke orginalitet, gå-på-mod og nytænkning der gjorde Toy Story og Shrek til moderne mesterværker?

I Over Hækken kritiseres den amerikanske middelklasse for at sidde på deres flade r... mens de ser tv og æder. Måske burde Dreamworks' produktionshold også lette deres egen r... og tage nogle flere chancer.
Over hækken