Overlegen feel-good Film.

4.0
Eight Below er en film jeg ville have forsvoret ikke var noget for mig og en oplagt kandidat til kvalmende Disney sød-suppe of the Year. Jeg var helt overbevist om, at den sande historie bagved ville drukne i krokodille-tårer og usandsynlige plot-twists.

Filmen følger vildmarks-guiden Paul Walker, der hjælper en fremtrædende videnskabsmand (den altid oplagte Bruce Greenwood) med en ekspidition i Antarktis på hundeslæde.
Tingene går imidlertid galt under et voldsomt uvejr, og videnskabsmanden bliver alvorligt såret. De veltrænede hunde og deres fører redder ham med nød og næppe. De må evakuere basen øjeblikkeligt, og der ikke mulighed for at tage de elskede hunde med. Det har Paul Walker det naturligvis elendigt med.

Rsten af filmen løber over adskillige måneder hvor vi følger hundenes' overlevelse alene på Antartktis og Paul Walker's forsøg på at komme tilbage for at hente dem hjem.

Mere vil jeg ikke afsløre her, men jeg kan love alle for, at hvis man nogensinde har haft en hund, ja så skal denne film bare ses. Dels fordi den er spændende og rørende, men også fordi den indeholder de bedste dyre præstationer foran kameraet siden John Carpenter gemte The Thing inde i en hund.

Filmen er en utrolig god feelgod film ifølge mig, og Frank Marshall får alt ud af historien både dramatisk og visuelt. Hundede - ja de er bare ikke til at stå for. Det er linært, det er relativt simpelt men det fungerer forbavsende godt.

Fire meget store stjerner herfra...eller måske fem...tænker jeg lige over.
Otte helte