Dødelige Diamanter

5.0
Advarsel: "En smule Spoilermateriale" - ikke det store.

"Blood Diamond" omhandler den illegale handel af diamanter der finder sted i Afrika. Vores hovedperson Leonardo DiCaprio spiller smugleren "Danny Archer" der opsnuser diamanter i Afrika og sælger dem videre til den vestlige verden for store summer penge. Vi følger også den afrikanske farmer "Solomon Vandy" (Djimon Hounsou), der er endt som slave for en skruppeløs diamantsmugler, efter et angreb på hans landsby, hvorfra hans kone og to børn slap væk.
Danny og Solomons skæbner flættes sammen via en stor, uvurderlig diamant...

Filmen prøver at skildre et nøje billede af den illegale og blodige diamanthandel der finder sted i Afrika. Folk bliver gjort til slaver og menneskeliv tæller ikke for meget i kampen om de dyrbare, glitrende sten. Budskabet er at man ikke skal købe diamanter hvis oprindelse er ukendt.
Derudover er det en action-film med blodige opgør og god underholdningsværdi hele vejen igennem.
Skuespillet leveres i høj klasse af Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou og Jennifer Connelly. Alle tre gør det fremragende, og de to førstnævnte er da også fortjent blevet oscarnominerede for henholdsvis bedste mandlige hovedrolle og bedste mandlige birolle.

Der er ikke meget negativt at sige om "Blood Diamond", andet end at den måske prøver lidt for mange ting på én gang og til tider kan virke en smule langtrukken.
Men det ændrer ikke ved helhedsoplevelsen som en solid actionfilm, og et godt bud på flere statuetter ved dette års Oscaruddeling.

Fem fortjente stjerner herfra.
Blood Diamond