Nådeløs og Skræmmende

3.0
Denne franske produktion om to veninder (De France, Le Besco) der tager ud på landet, for at være et par dage hos den enes forældre, hvor en grusom begivenhed snart indtræffer, er i Aja’s instruktion blevet til en bestialsk og neglebidende spændende gyserfilm, i hvert fald til at starte med.

Den er nådeløs blodig og meget skræmmende i dens realistiske visualisering. Her spiller en både flot og jordnær billedside og det bestikkende skuespil ind, for man trækkes ind i filmen på en måde, så når de kynisk fremstillede og chokerende mord begynder, så sidder man med en følelse af at det kunne være en selv der var i huset. Jeg har sjældent haft en så klam en følelse som filmen gav mig den første halve time.

Desværre hæmmes historien en smule af at den bygger på en så enkel ide, at man kunne tro de ikke har vidst hvad de skulle fylde tiden med, trods en spilletid på omkring 90 minutter. Den lange jagt som filmens sidste halvdel byder på, bliver hurtigt ensformig og man begynder at miste en del af interessen.

Endnu værre er det at slutningen så absolut ikke er overbevisende. Her smides al logik og troværdighed over bord for at vi som tilskuer skal overraskes. Overrasket bliver man måske også (jeg gjorde), men grundlaget forekommer så tyndt og skaber så mange forklaringsproblemer, at det efterlader en med en lettere irritation og ødelægger en del af helhedsindtrykket.

Alligevel har filmen trods det, en så grundlæggende ond og uhyggelig rå tone, især i filmens første halvdel, at man aldrig står helt af og selv om den intet mindeværdigt mesterværk er, så er den dog en film man ikke helt glemmer. Den er da også tæt på en enkelt stjerne mere, men den røg altså i slutningen!
High tension