Rå, beskidt, brutal, fantastisk.

5.0
Children of Men er en sofistikeret fremtidsfilm som med ét slag placerer sig blandt eliten af filmhistoriens bedste sci-fi film. Den er rå, hudløs og dybt original.

Den døende verden har været beskrevet på mange måder, men formentlig aldrig så klaustrofobisk som i denne film. Det er en fremragende pointe, som man ikke skænker en tanke til dagligt: Hvad hvis ingen kan gennemføre en graviditet? Børn forsvinder, skoler bliver umyndiggjort, og alle nulevende kan langsomt se menneskehedens sidste dage nærme sig. - Men et lille håb nærmer sig...

Klogt nok har man valgt at afholde sig fra en oplympisk fortællevinkel. Blikket er bevaret i øjenhøjde, og kun gennem sporadisk placerede informationer får man kendskab til dden dystopiske verdens sammenhæng.

Teknisk er Children of Men en perle. Fotograferingen er ganske enkelt fremragende, med sin grove ekspressive lyssætning, og dystopiske scenografi. For en film-fan er det fantastisk stadig at kunne blive fascineret over laaaange one-shot takes, så gennemførte at selv De Palma og Scorsese burde måbe kæben af led.

Vi er måske ikke på niveau med Blade Runner og Rumrejsen 2001, men Children of Men kan mænge sig med de bedste.
Children of Men