En Lille Glemt Godtepose

4.0
En meget simpel og ligetil actionfilm, men alligevel må jeg sige at:

Jeg er ret forundret over at dette bliver betragtet som en af Scotts svageste film (den "ære" går for mit vedkommende til den forfærdelige G.I. Jane), for mig at se er den ekstremt undervurderet og fortjener en del mere credit end den har fået her på forummet.

Michael Douglas er strømeren der sammen med sin makker skal ekskortere en brutal yakuza-morder tilbage til Japan, men desværre slipper fangen væk i Japan og nu er de to strømere fanget i et land hvis kulturer de ikke forstår.
Netop dette er der gjort meget ud af. Man får virkelig følelsen af hvor magtesløse vores to betjente føler sig. Måske bliver det japanske politi fremstillet som en smule dumme, men vi har jo trods alt også at gøre med en amerikansk actionproduktion fra firserne, hvor amerikanerne var de klogeste.

Black Rain er også utroligt flot fiilmet, der er mange svimlende optagelser i hjertet af Osaka, og illustrerer meget godt hvor travlt og overbefolket et land Japan er.

Actionsekvenserne er også fint eksekveret og det afsluttende opgør synes jeg hører til en af firsernes bedste shootouts kun overhalet af Die Hard.

Michael Douglas er overbevisende som strømer med mangel på disciplin mens Andy Garcia og Ken Takakura er både nuancerede og komiske som henholdsvis Douglas partner og japansk kommisær.

Som sagt er denne film kritisk undervurderet og fortjener en del mere ros!
Black Rain