"holy grail pussy"

5.0
ja, på overfladen er der ikke meget helligt over denne lille-by fortælling om et omrejsende "mirakel"-show komplet med glitterprædikant (Steve Martin), svedende gosplekor og hustlers og tricks af alle slags. På vej mod større byer stopper "forestillingen" i en lille udtøret Kansas-by, der lider under arbejdsløshed og tørke. Byen kan bestemt bruge et mirakel. Desværre for byen er det den selverklærede con-man Steve Martin, der dukker op med sine anløbne mirakler - og det store show sættes igang med det formål at klemme så mange penge ud af befolkningen som muligt.

Dette er religion behandlet som jeg kan li den - fuld af tvivl, passion, desperation, glæde - og en god dosis selverkendelse. For selv om filmen på den ene side er en skrap kritik af hele den penge-fikserede amerikanske tradition for kristne mirakel-shows, så bærer personerne i filmen også kimen til ægte tro og ægte ydmyghed - uden at der på nogen måde går nemme løsninger i filmen.

Filmen har et væld af herlige bipersoner og beskrivelsen af både showfolkene og lille byen virker både inderlig og ægte. På overfladen svindles der på livet løs, men under overfladen lurer troen - selvom filmen ikke giver noget entydigt svar på, hvad man skal stille op med den..

$$$nyd og bedrag