Når den du elsker bliver en anden

3.0
Selvom "The Astronaut's wife" bliver lanceret som en sci-fi-thriller, så er der ikke mange rumvæsener med. Faktisk er der slet ingen. Det vil sige, de ser i hvert fald ikke grufulde og spøjse ud. Så selvom du normalt ikke er til sci-fi, bør du ikke af den grund afvise denne thriller.

Spencer Armacost (skønne Johnny Depp) er NASA-astronaut og bliver sammen med kollegaen og vennen Alex sendt ud i rummet på en ren rutinemission. Pludselig mister de forbindelsen til jorden, og i to minutter er der ingen, som ved, hvad der foregår. Spencer og Alex bliver hentet hjem hurtigt efter, og efter utallige lægeundersøgelser bliver de to erklæret for sunde og raske. Men så falder Alex pludselig død om under en fest.

Spencer og hans kone Jillian (Charlize Theron) flytter til New York, da Spencer har fået job i den private sektor. Til trods for at flyvning er hans passion, har han sagt ja til et job som raketdesigner. Langsomt får Jillian fornemmelsen af, at noget er galt, og det bliver ikke bedre, da hun opdager, at hun er gravid.

Handlingen er en smule tynd

Suspense-elementet skal nu gå på, om Jillian, som før har været følelsesmæssig ustabil, blot har fået et tilbagefald, eller om hendes kvindelige intuition fungerer, som den skal. Der er mange ubesvarede spørgsmål, fordi Spencer forbliver tavs omkring de to minutter ude i rummet. Hvad skete der egentlig? Det vil Jillian frygtelig gerne vide, og det vil vi selvfølgelig også, vi er bare lidt hurtigere i vendingen end hende. Derfor virker handlingen og plottet i "The Astonaut's Wife" lidt tynd. Der er dog enkelte fede scener, som er godt bygget op, og hvor man faktisk synes, det hele er lidt nervepirrende. Men det gode i denne film er netop, at sci-fi elementet ikke er henlagt til diverse monstre og visuelle effekter. Frygten for det ukendte eksisterer inde i hovedet på Jillian, og deraf kommer det psykologiske element, som gør denne såkaldte sci-fi thriller anderledes end dens genrefæller.

Johnny er altid god
Johnny Depp har aldrig været mere lækker, og han gør det endnu engang godt. Han må siges at være en af de mest alsidige og talentfulde skuespillere i nyere tid, og alene det bør være incitament til at gå ind og se hans film - for der er ikke så mange af hans slags derude. Gennemgående set er det ikke på skuespilfronten, at denne thriller halter lidt, der er simpelthen bare ikke kød nok på til at gøre den til noget helt specielt.

Kender du din partner?
Instruktøren Rand Ravich, som også har skrevet manuskriptet, mener selv, at denne historie genopliver den intense, sofistikerede og psykologiske thriller. Historien er skræmmende, men den er også tragisk, fordi den handler om et lidenskabeligt kærlighedsforhold, hvor alt bare går galt. Den sætter spørgsmålstegn ved den tillid, som elskende har til hinanden - den tro, de fleste folk har på, at de kender deres partner ud og ind. Hvad nu, hvis man en dag vågner op ved siden af en fremmed? Hvad nu, hvis den, man elsker, pludselig opfører sig, som en man ikke længere kender og faktisk ikke bryder sig om? Det kommer nok aldrig til at gå så galt som med Spencer og Jillian, men det er en skræmmende tanke.
The Astronaut's Wife