Welcome To The Jungle

5.0
Der bydes på kvalificeret sammenspil og fornemt eventyr, i denne elskede klassiker når Bogart og Hepburn i en dramatisk sejltur tager den ned ad en flod i Afrika, i den ramponerede båd ”The African Queen”.

Bogart er sensationelt velspillende (han vandt sin eneste Oscar for denne rolle) som den drikfældige og antiheroiske enspænder Allnut, hvis karakter blomster da han oplever den omsorg, som den ellers strikse missionerende Rose, i skikkelse af en ligeledes velfungerende Hepburn, hun giver, da hun i sin jagt på hævn for sin brors død, lokker ham til at prøve at sænke et tysk slagskib.

Første verdenskrig er lige startet og med sin synligt overlegne intellekt, får Rose manipuleret Allnut til at tage på en tåbelig mission i den tro at han gør sin patriotiske pligt for England. Forholdet udvikler sig naturligvis mellem disse to efterhånden som de udsættes for den ene overhængende fare efter den anden, og man føler en ægte gensidig sympati, der fører til en form for kærlighed vokse. Det umage par har trods alt kun hinanden og deres fælles tredje til at holde moralen oppe med og for.

Huston har flot iscenesat efter C. S. Forester’s roman, så den enkle fortælling fremstår stærkt og troværdig, med et nuanceret billede af hovedpersonerne til at holde interessen oppe hele vejen igennem, i en også teknisk smuk film.
Afrikas dronning