Wow

6.0
Efter at have set den fuldstændig fantastiske "Thin Red Line", der uden tvivl er en af filmhistoriens største og mest vellykkede triumfer, måtte man jo se "The New World".
Da jeg havde set filmen færdig, måtte jeg så erkende, at jeg lige havde været vidne til 130 minutters meget, meget undervuderet poétisk filmkunst.

"The New World" udspiller sig i Virginia omkring 1600 tallet.
Der følger vi de engelske nybyggere, hvordan de etablere byen Jamestown, hvordan de må se den store udfordring i at starte en koloni i øjnene og hvor svært det er at holde sig allierede med de indfødte.
Samtidig følger vi det forbudte kærlighedsforhold mellem John Smith og den unge infødte pige Pocahontas.

Terrence Malick har endnu en gang skabt et stort følesesladet visuelt mesterværk.
Den måde det tavse og og smukke forhold mellem John Smith og Pocahontas, bliver blandet med det rå og kolde forhold mellem de indfødte og nybyggerne, er sødt og stærkt på samme tid.
Man skal tage sig godt og grundigt sammen for ikke at side og måbe i respekt for den måde Malick og Emmanuel Lubezki har formået at sammensmelte lækre visuelle goder ind i filmen, på den helt rette måde, så kontrasten mellem stemningen og billederne for det hele til at virke mere blændende.
Også James Horner har givet sit enestående bidrag til filmen, med de flotte kompositioner.
Colin Farrel, Q'orianka Kilcher og Christian Bale, spiller alle så det hele virker mere troværdigt og veludført.

Alt fungere faktisk til det yderste i dette værk af en mester, der selv sine få udspil, skaber ultimative film, i form af "Thin Red Line", "Badlands" og nu også "The New World", jeg har desværre endnu ikke set "Days Of Heaven".
The New World