Solen er nær!

5.0
Solen er ved at uddø, og hvis den stjerne uddør, dør alt på kloden også! Plottet tager hurtigt form i starten, hvor man næsten bogstavligt talt bliver skubbet tilbage i sædet af lyset og lyden.

For 7 år siden sendte man et rumskib, kaldet Ikaros 1, og en besætning til solen med en sprængladning på størrelse med Manhatten. Formålet var at "kickstarte" solen igen. De ville simpelthen lave en stjerne inde i stjernen (solen). Men man mistede totalt kontakten til Ikaros 1, og 7 år efter, sender man så Ikaros 2 op. De har samme mission, og samme slags sprængladning. Det er Ikaros 2 og dens besætning vi følger i denne hæsblæsende Science Fiction thriller, der i løbet af filmen, er ved at udvikle sig til en gyser.
Det skal dog vise sig, at det overhovedet ikke bliver så nemt, som de havde regnet med. Midt under missionen, modtager Ikaros 2 pludseligt signaler fra Ikaros 1! De beslutter at lægge kursen om til Ikaros 1, da Ikaros 2 har været ude for nogle grimme uheld - en beslutning der får katastrofale følger!

Selve filmen er meget speciel! Man kan ikke sammenligne den med nogle andre film. Atmosfæren er spændende, og adrenalinen pumper, da spændingen er i top stort set konstant. Effekterne er utroligt flotte, og man har virkeligt følelsen, at man er med det rumskib.
De har brugt forskellige kamerateknikker, for at få den korrekte følelse. F.eks. har de sat et splitsekund af et billede af Ikaros 2's besætning, der flasher en gang imellem, da de kommer ind i Ikaros 2.

Selve lydsiden er ufattelig spændende, f.eks. er der pludseligt fuldkommen stilhed, hvor efter lyden kommer igen. Man får helt klart mest ud af lydsiden, hvis man ser den i biografen som jeg gjorde. En helt speciel oplevelse, hvor man var fuldkommen blæst og målløs efter man havde set filmen.

Alt i alt var den en meget original film, som tog én med hele vejen igennem. Det er langt fra en B-film. Det eneste minus var, at den havde en smule monotome scener, og selve personkarakteristikken ikke var bygget ret godt op fra start af. F.eks. vidste man kun, at den ene havde en kone og børn. Man fik ikke noget at vide om de andres familie. Skuespillerne var ikke kendte, men de spillede fortræffeligt! Alt i alt vil jeg næsten sige den nærmer sig at være en spektakulær, hæsblæsende, neglebidende og bevidsthedslegende Sci-Fi gyser-thriller-klasikker, som jeg godt kan forstille mig får meget blandede anmeldelser.
Sunshine