Indy Inspireret Actioneventyr

2.0
Vil man se en filmversion af H. Rider Haggard’s berømte bogklassiker, så skulle der være gode muligheder for at få en chance en dag. Den har nemlig været filmatiseret flere gange før denne version her og bliver det med garanti igen, før eller siden.

Frem for denne her udgave vil jeg nu anbefale, at man vælger den Oscar belønnede version fra 1950 med Deborah Kerr og Stewart Granger i hovedrollerne. Den har klasse og er dybt underholdende.

Underholdende er denne her måske nok også, når eventyreren Quatermain (Chamberlain) hyres af en ung, smuk kvinde (Stone), for at finde hendes far, der er forsvundet i Afrika på jagt efter Solomons miner.

Der sker stort set noget fra start til slut uden stop. Af den grund er det også svært at kede sig, på trods af filmens diskutable kvaliteter. Det kulørte eventyr er desværre så ujævnt instrueret af en aldrende Thompson, der ellers har lavet store klassiske underholdningsfilm som ”The Guns Of Navarone” (en personlig favorit igennem hele min barndom), men på dette her tidspunkt ikke har lavet en rigtig god film i mange år.

Denne her er proppet med pinlige indfald, uigennemtænkte situationer og adskillig tvivlsomme effekter, mens vi i et rasende tempo får væltet den ene mere eller mindre ufrivillige komiske actionscene i hovedet efter den anden.

Filmen er i øvrigt tydeligt mere inspireret af Indiana Jones filmene end af sit eget forlæg, men har en langt lavere produktions standard, hvilket ikke er overraskende når det er B-film selskabet Cannon der står bag.

I hovedrollen er Chamberlain’s evner som helt måske også lidt tvivlsomme, men set i forhold til de fleste af de andre skuespillere, gør han det egentlig godt. Den tidligere model Sharon Stone er direkte rædselsfuld, skønt hun fysisk er meget tiltrækkende.

Efterfølges af “Allan Quatermain And The Lost City Of Gold”.
Kong Salomons miner