Når En Film Sætter Nye Standarder, Nedad!

1.0
Efterfølger til “King Solomon’s Mines” fra 1985.

Når man alligevel var i gang og havde både skuespillere og udstyr klar, så kunne man lige så godt hurtigt skyde en film mere om eventyreren Quatermain (Chamberlain), der atter leder en farefuld ekspedition. Målet er denne gang en glemt by af guld, som titlen antyder.

Til at instruere har man hentet Gary Nelson frem for J. Lee. Thompson, men det er det ikke blevet bedre af, tværtimod. Det er så skræmmende ringe, tåbeligt, dårligt lavet og gabende kedelig en efterfølger til en forløber, der også var ret tvivlsom at man må græmme sig.

Den er sløv i tempoet, mangelfuld i opbygningen af historien. Skuespillere er elendige og kan overhovedet intet liv give til de personer de spiller, i roller der er så svagt skrevet at man kunne tro at manuskriptforfatteren var analfabet. Der er intet andet end bøvede indfald og forfærdelig underholdning at komme efter her.

Det er dybest set så røvssygt, at jeg næsten fik lyst til at skrive til Scope og bede dem om at opfinde en bedømmelse der lå under den ene stjerne.
Allan Quatermain og jagten på Den Gyldne By