Midaldrende mænd på roadtrip

4.0
Alexander Payne ('About Schmidt') har med 'Sideways' skabt en højst seværdig og underholdende roadmovie om to midaldrende mænds rejsen gennem Californiens vindistrikt.

Årsagen til dette roadtrip er, at Jack (Thomas Haden Church) snarligt skal indgå i et ægteskab, og derfor vil have lov til at skejse ud som omvandrende playboy, en sidste gang. Så i fælleskab med den ualmindeligt usmarte, vinentusiast Miles (Paul Giamatti), hvis ægteskab for længst er smuldret, drager han i gennem Californiens vindistrikt. Her møder (anti)vennerne et par højst attraktive, unge (i forhold til de to herre) damer.

'Sideways' er på ingen måde en ophidsende film, men den fanger udmærket stemningen fra det smukke vindistrikt, hvorfra historien udspiller sig, ikke mindst på grund af Alexander Payne's sikre og spøjse instruktion. Oven i det leverer både Thomas Haden Church og i særdeleshed Paul Giamatti blændende skuespil i betydningsbærende roller, krydret med stærke og virkelighedstro personkarakteristikker.

'Sideways' er en lille beskeden film med godt manuskript, god instruktør, fremragende skuespil og en hel masse vinsmagning, og selvom den ikke er for actionfreaks, er der bestemt underholdning at finde - specielt på en sommerlig og uhyggelig eftermiddag. 4 store stjerner herfra.
Sideways