Tilbage til fremtiden 4

3.0
Det går altid stærkt med det hele, når Tony Scott smider en film på gaden. Hurtig klipning, hurtig dialog og masser af fremdrift. Scott bringer reklamefilmens pompøse billedesprog og rasende tempo ind i filmens verden, for instruktøren har jo selv en fortid indenfor reklamer.

Og det skal nok lægge et røgslør over denne forvrøvlede historie, hvorved man ikke får chancen for at undre sig over det ulogiske. FBI agenter med rum-folde maskiner, der kan lave ormehuller hvorved man kan se ind i fortiden - og muligvis pille lidt ved sagerne. Dum-di-dum.... Helt sikkert. Lad hellere hjernen blive hjemme.

Der er blot noget uhyrligt monotomt over disse Bruckheimer samlebåndsprodukter. - Det hele ligner efterhånden stor og dyre udgaver af CSI, med en gal klipning og voldsom farveæstetik der hjernevasker tilskueren. Dyrt, flot og levende - men også dumt, uoriginalt og overfladisk.

Den ene halvdel af underholdningskravet er dækket. Men den anden del, som manuskriptet burde levere, har virkelig meget at efterleve. Så når man siger "wow", er det ikke pga plottets snedige væsen. - Det er pga af biler der smadres i slowmotion.
Déjà Vu