Fascinerende Rejse

5.0
Power-instruktøren Danny Boyle bringer her en hyldest til de helt store sci-fi klassikere såvel som sit eget touch til denne smukke fortælling!

Da solen er ved at uddø bliver et hold astronauter sendt til Solen for at kickstarte den igen med en meget stor bombe ombord, men desværre går alt ikke som planlagt, og snart prøver de ikke blot at redde jorden, men også dem selv!

Sunshine er en af de mest visuelt betagende film her i 2007 og indeholder billeder jeg aldrig nogensinde vil få fri af nethinden igen og sammen med den storladne score leder de smukke rejser rundt om solen tankerne hen på Kubricks epokegørende 2001. Det er simpelthen så smukt og betagende at man helt glemmer sin vejrtrækning specielt i filmens sidste halve time hvor der virkelig går Danny Boyle i den (positivt ment) ;.)

Det er rart at se at nogle instruktører derude stadigvæk ved hvordan man skruer en intelligent og samtidig stemningsfuld science-fiction film, da jeg menr det absolut var tiltrængt at puste nyt liv i genren, ligesåvel som Boyle gjorde det med zombieuniverset i 28 Dage Senere.

Specielt den sidste halve time har fået mange hug med på vejen, men synes faktisk at det passede meget godt ind i filmens univers, og selv om hele spændingsbarometret bliver presset så meget i top at det næsten knækker holder det lige nøjagtig og bliver kun en lille skønhedsplet på en ellers smuk og flot film.

Skuespillet er også godt og specielt Boyle-veteranen Cillian Murphy leverer en fremragende præstation som den noget reserverede Cappa. Men også Rose Byrne skal nævnes som den letpåvirkelige Cassie.

Jeg kan herved konkludere at denne film er alt hvad Event Horizon prøvede at være: En hyldest og ikke en dårlig kopiering af klassikere fra genren! Godt gået Boyle!
Sunshine