Maskinerne vender tilbage

4.0
Efter Cameron's fremragende 'The Terminator' og senest 'Terminator 2: Jugdement day', har han nu forladt positionen bag kameraet i serien om menneskenes kamp mod maskinerne, til fordel for noget urutinerede Jonathan Mostow. Det skifte resultere i en forholdsvis upoleret historie og - i sammenligning med 'Terminator 2' - en temmelig beskeden lydside, men også en ordentlig gang drengerøvsaction i selskab med Schwarzenegger's afdankede maskine og co.

I de to foregående film i terminatorserien, har henholdsvis Arnold Schwarzenegger og Robert Patrick haft æren af, at spille ondartede robotter på gruopvækkende missioner, men i '... Rice of the Machines' findes skurken i skikkelse af en overordentligt nydelig kvinde, køligt spillet af Kristanna Loken. Kønskiftet resultere dog ikke i mindre kunnen og i særdeleshed ikke i færre gagdets, da vores skurk er udstyret med diverse hårdtslående våben, der giver hende urimelige fordele i nærkamp mod Schwarzennegers før nævnte skrotbunke. Hvorfor vi også ser vores trio af hovedpersoner, der udover den 'godhjertede' maskine indeholder velkendte John Connor (Nick Stahl) og dyrelægen Kate Brewster (Claire Danes), på konstant flugt for overlevelse og senere kamp mod jordens undergang. Alt sammen godt proppet med højbudgets actionscener, der i hobetal navigere filmen over mod et rendyrket actionbrag. Dette bliver dog akkurat forhindret i de afsluttende sekvenser, der ligger fornemt op til den 4'er, der allerede er lanceret.

'...Rise of the Machines' kan på ingen tænkelige måder måle sig med de to første film i serien, dertil er den for unuanceret i sin tilgang til tingene. Det hedder primært hårdkogt action fra start til slut, hvilket gør 3'eren i den legandariske serie om maskinernes overtagen af jorden til en højst underholdende actionfilm med en - som sagt - lovende slutning. Intet mindre, intet mere.
Terminator 3: Rise of the Machines