The Flesh Is Weak

5.0
Mickey Rourke Og Robert De Niro leverer toppræstationer i velnok Alan Parkers bedste film.

Filmen omhandler den suspekte Harry Angel (Rourke) en privatdetektiv der bliver hyret af Louis Cyphre (De Niro) til at finde en forsvundet sanger ved navn Johnny Favorite, men efterforskningen trækker snart et blodigt spor efter sig i en blanding af vodooo og mord.

Angel Heart er en stor bedrift. Det er hårdkogt noir blandet med okkultisme, også noget Clive Barler prøvede kræfter med i Lord Of Illusions. Filmen svælger i symbolske og stemningsfyldte billeder der understreger den depressive stemning filmen igennem, for Angel Heart er ikke nogen solskinsfilm, det er tværtimod en yderst barsk fortælling om menneskelig tragedie og om hvordan vi blændes af grådighed der forhindrer os i at se hvor tæt på afgrunden vi er. Et meget negativt menneskesyn, men ikke desto mindre aktuelt. Generelt visuelt er Angel Heart ikke nogen nydelse som sådan, det er gråt og trist , nøjagtig som disse fortælinger skal være. Men sørg for at være i den rette sindsstemning.

Mickey Rourke ses i en af sine bedste roller som den lurvede Harry. En rolle han ser ud til at kende ind og ud. Det er rå gadejargon og negativt menneskesyn hele vejen igennem.

Robert De Niro ses i en af sine mest afdæmpede roller som Louis Cyphre, en rolle der klæder ham rigtigt godt og som han uden tvivl nyder at spille.

Angel Heart er kort sagt en film jeg ikke forventede meget af, men fik en af de mest overraskende filmoplevelser i år. Om den så virker dateret eller ej må være en individuel beslutning, personligt synes jeg godt det kunne ses visse steder, men historien er så stærk og intressant og multi-lagret at den sagtens kan fastholde opmærksomheden hos tilskueren i samtlige 110 minutter, og filmen tåler sågar mange gensyn.

En varm anbefaling herfra til alle der ikke har set dette lille mesterværk, det er thriller af øverste karat!



Djævelen i hjertet