Velsmurt technothriller

4.0
Elegant actionthriller, hvor Denzel Washington har hovedrollen som en politimand, der bliver trukket ind i en helt speciel efterforskning af et terrorangreb. Nogle videnskabsfolk har nemlig opfundet en dims, som kan se ind i fortiden, og den bruger FBI i det skjulte.

Hele plottet er hængt op på den her dingenot, men da den bliver etableret med en overbevisende gang science babble, fungerer det rigtig fint. Ikke mindst fordi der er lavet et imponerende stykke arbejde med et miks af filmklip og computeranimation, når efterforskerne scroller rundt og zoomer ind på ting i fortiden med deres dims. Og filmen kommer rimeligt elegant uden om det tidsparadoks, som altid er et problem i sådan et plot.

Tony Scott har instrueret, og han formår at holde både stil og spænding hele vejen. Faktisk var jeg længe i tvivl om, hvordan den ville ende - og det er godt klaret, for plottet er egentlig ikke specielt originalt, bare rigtig godt udført. Denzel Washington har sin sædvanlige karisma i hovedrollen - han er sej som den type sammenbidt, grænsende til arrogant helt. Og han får fin opbakning fra Paula Patton, som er virkelig god som pigen, der får stor betydning for opklaringen, og Val Kilmer i en fin rolle som FBI-agent. Samtidig får Scott utroligt effektivt etableret trioen af videnskabsmænd bag dimsen, så de i løbet af ingen tid fungerer som forskellige typer med flot sammenspil.

Teknisk er der heller ikke en finger at sætte på "Déjà Vu", som hele vejen igennem er en elegant, velsmurt technothriller. Glimrende underholdning!
Déjà Vu