Eksplosiv hævnfilm

4.0
Sydkoreansk gangsterfilm om en ung gangster, der er på vej op i rækkerne. Han bliver sat til at holde øje med chefens elskerinde, samtidig med at han skal forholde sig til en spirende konflikt med en anden gangsterboss. Det går galt, da han fordeler eftergivenhed og stædighed forkert mellem de to ting, og pludselig har han sin egen gangsterfamilie på nakken. Derfra handler det især om hævn.

"A Bittersweet Life" er kanonflot lavet med stort visuelt talent. Ikke mindst i de eksplosive actionscener - fra starten, hvor helten i sin egenskab af "barchef" på et hotel smadrer tre forstyrrende gæster, til det lange og blodige sidste shootout i baren på toppen af det samme hotel. Fede billedkompositioner, god brug af lys og farver, god klipning og glimrende anvendelse af baggrundsmusikken. Effektiv asiatisk blodballet.

Selv om plottet hverken er specielt originalt eller overraskende, er det stadig et interessant portræt af en macho-gangsterkultur, hvor tradition og stædighed i skøn forening får hovedpersonens liv til at gå op i røg. Grundlæggende set handler "A Bittersweet Life" om, at nogle alt for store egoer lader situationen eskalere fuldstændig ud af kontrol, og det får den formidlet overbevisende og fængende.

I det hele taget lever denne her på glimrende vis op til, hvad moderne asiatiske gangsterfilm står for: Vitalitet, intensitet og brutalitet. Hvis man kan klare den ultravoldelige stil, er det en fascinerende fortælling om vold, begær og hævn.
A Bittersweet Life