Teknisk flot, men glansløs

3.0
Af de utallige superhelte-film, der bliver smidt os i skødet, har Spiderman altid været en af de bedre i bunken. Spiderman 1 og 2, og så Batman seriens nye fantastiske skud på stammen Batman Begins, er dem der rangere højst. Traileren til denne 3'er så dog ikke særlig lovende ud, i hvert fald for mit vedkommende. Men da det jo ér den "lille" edderkoppe dreng på nye eventyr, skulle den da ses, for på papiret så den jo habil nok ud.

I denne tredje del går det mere end fint for Peter Parker/Spiderman, hans dobbeltliv giver pote i form af hæder og succes. But what goes up, must go down, for Peter Parker for nok at se til med Mary Jane, og ikke at forglemme hans old buddy Harry. Og Spiderman for denne gang mere end én opgave at løse.

Alt der tilsyneladende fungerede på sin vis i de to første film, syntes forsvundet i et stort computergenereret kapløb i denne. Nok er det flot lavet, nok er det imponerende, men nok er det desværre også helt uden sin særlige velkendte charme. Det er ligesom om det aldrig kan blive stort og flot nok. Alt har simpelthen reddet sig en hæftig omgang vokseværk. Det eneste der åbenbart ikke har vokset, er kvaliteten fra 2'eren til 3'eren, nej, den er skam blevet mindre. Spiderman 3 er slet ingen direkte dårlig film, den har da sine momenter. J.K. Simmons er fremragende, Maguire og Dunst er da også til stede, uden dog at virke prangende, hvem jeg syntes lyser filmen en smule op, er James Franco, bare hans mystiske smil er opløftende. Men trods Spiderman ikke er nogen dårlig film, er den da overhovedet heller ikke nogen god film. Det sentimentale fylder alt for meget, et par lidt for kvalmende øjeblikke skal lige medregnes. Og skurkene er heller ikke filmens force. Topher Grace er på sin vis udemærket, bare ikke i filmens sidste del, Thomas Haden Church virker kejtet og kedelig.

Det er uden tvivl svært at lave en 3'er efter to gode film, men det skal næsten bare kunne gøres bedre med næsten 300 millioner dollars i lommen. Filmen er også for lang, det er svært at holde sig fokuseret gennem alle de 145 minutter. Det er bare ikke godt nok, en lille skuffelse for mig, forventer mig ikke så meget af de følgende film.
Spider-Man 3