I Sandhed En Tegneserie Bragt Til Live

6.0
Der var meget hype omkring Sin City, da den kom i biograferne i 2005 og delte publikum i to lejre. Jeg hørte til skaren der mente at Sin City var et veltrængt strejf af originalitet til tegneseriefilmsgenren.

Historiene er som sådan ikke specielt originale, men den visuelle stil er klart også det der drager mest ved filmen. Holdt i sort hvid med gule, røde, grønne og blå nuancer til at fremhæve visse scener er Sin City i sandhed en tegneseriefilm, og kameravinklerne er også som taget ud af tegneserien hvilket gør det til en umådelig flot og svimlende film.

De fire forskellige historier vi præsenteres for kan måske beskyldes for ikke at have det det store at byde på når det kommer til plots, men de er til gengæld så tempofyldte, actionfyldte og propfyldt med bad-ass attitude at man må overgive sig 100% til Millers macho og testosteronpumpende Basin City.

Udover at filmen er umådelig flot er den også sandt guf til actionhungrende drengerøve, for ligesom i tegneserien får vi alle de tæsk, ildkampe og letpåklædte, velformede prostituerede vi måtte ønske os, og specielt den første historie er et sandt adrenalinchok ramt lige i plet!

Sin City har en af de mest intressante rollebesætninger ikke set siden Jackie Brown. Mickey Rourke, Bruce Willis, Clive Owen, Elijah Wood, Rutger Hauer, Powers Boothe, Benicio Del Toro, Jessica Alba, Michael Clarke Duncan og Rosario Dawson bringer på forunderlig vis liv til deres respektive figurer, folkene i Sin City siger måske ikke så meget men når de endelig gør er det de mest blærede der udslipper fra figurene. Og jeg må altså specielt nævne Mickey Rourke igen som den fåmælte slagsbror Marv. Den rolle er 100% skrevet til den mand og han gør det virkelig klart, kun i Angel Heart har jeg set ham levere en lignende præstation når det kommer til klasseskuespil!

Hvis man allerede er inkarneret fan af Sin City kan jeg kun anbefale 2-disc udgaven, der indeholder en forlænget udgave af hver historie! Sin City er et sandt festfyrværkeri af en film!
Sin City