Paranoia

6.0
Three Days of the Condor er en absolut klassiker indenfor spionthriller genren.

Instrueret af Sydney Pollack og med en særdeles velspillende Robert Redford i hovedrollen som den såkaldte CIA-”reader” Joseph Turner, der bruger sin tid på at lede efter spionage- og sammensværgelsesrelateret materiale i bøger, blade og lignende publikationer fra hele verden.

Turner ender dog med at være på flugt fra ukendte lejemordere efter at alle på hans arbejdsplads likvideres mens han henter frokost.
Pollack spinder herefter ganske langsomt et intrikat netværk af sammensværgelse, paranoia og mystik, noget der kan kaldes for ret tidstypisk for denne type 1970er spion-film.

Det er simpelthen rigtig godt skruet sammen af Sydney Pollack for Three Days of the Condor emmer nærmest af en gennemtrængende fornemmelse af Redford’s paranoia, af noget der hele tiden lurer lige under overfladen.
Samtidig skader det bestemt heller ikke filmens seværdighed at Robert Redford’s superstjernekvalitet skinner så klart og tydeligt igennem som tilfældet er.
Redford bærer filmen på klassisk vis og er da også fokuspunkt i størstedelen af filmens scener.

Derudover er filmens karakterer solide og udover den eminente Robert Redford skal Max von Sydow’s skurkeportræt især fremhæves.
Hvor tit har denne mand ikke været umådelig stærk i rollen som ”the villain”?

Plottet er kontinuerligt spændende at følge og man lever sig gevaldigt ind i det iscenesatte univers alt imens Redford langsomt gennemskuer mysteriet om likvideringen af hans kolleger.

Dejligt gensyn og fuldt hus herfra.

Tre døgn for Condor