Rædselsfuld - spild af penge!

1.0
Man skal tage en film for, hvad den er. Så velvidende at "Because I said so" ville være en let kop te af den tøsede type, var forventningerne skruet på lavblus, da jeg besluttede at se den en eftermiddag, hvor jeg skulle slå et par regnvejrstimer ihjel. Alligevel blev jeg så overmåde skuffet, at jeg næsten var ved at forlade biografen midt i det hele - hvilket iøvrigt et enkelt par gjorde. Derfor må jeg kort og godt konstatere, at her er så ulødig og plat en film, at den ikke er sin billetpris værd uanset hvad. Den kører på en totalt overskruet dialog, hysterisk grinende og hvinende kvindfolk, tåbelige mænd og virkemidler så platte, at man endog har medtaget "få kage i hovedet" klovneeffekter - helt ærligt!

Filmen handler i al sin enkelthed om en enlig frustreret mor og hendes tre voksne døtre, hvor navlesnoren aldrig er blevet klippet. Da sidste datter endnu ikke er blevet afsat til den rette mand - og moderen synes, at dette er ganske forfærdeligt - indrykker hun uden datterens viden en kontaktannonce for selv at hjælpe amor lidt på vej. Og så kører det ellers derudaf...

Jeg valgte at se filmen på grund af Diane Keaton, som jeg i adskillige film har oplevet som en dygtig skuespiller med dybde og evne til at portrættere kvinder lidt oppe i årene. Bl.a. er jeg begejstret for hendes meget smukke spil i "Marvin's Room", som i den grad gav hendes karakter værdighed og skønhed indefra. I "Something's Gotta Give" giver hun ligeledes sin midaldrende karakter klasse og en fin sødme. Så jeg må sige, at jeg blev meget overrasket og skuffet over hendes i den grad tredieklasses performance her i en total plat, overskruet og ligegyldig b-film. Hvad der har fået hende til at foretage dette filmvalg, er mig en gåde. Som Oscar-nomineret skuespiller burde der stadig være mange andre og mere lødige manuskripter at vælge imellem - hendes ditto filmsøstre som f.eks. Merryl Streep og Judith Dench ser vi jo fortsat i spændende og smukke roller. Så om igen Dianne!

Det er ikke for at være "filmsnobbet", at jeg giver denne film blot 1 stjerne. Jeg kan udmærket godt nyde og le af lette film, som jeg ofte ser, når jeg er i det humør. Gode eksempler på sådanne film med fin humor og sødme finder jeg bl.a. "Notting Hill" og "The Holiday". Indholdsmæssigt ikke meget at hente, men svarer til forventningerne.

Because I Said So