Scener fra en skilsmisse

5.0
Stemningsfuld, elegant film om et parforhold i opløsning. Mads Mikkelsen og Stine Stengade spiller ægteparret, der tager til Prag for at hente hans døde far, men på turen også opdager, hvor lidt de har tilbage imellem sig.

"Prag" er et begavet studie af to mennesker, der på hver sin måde er desperate. Skildret subtilt, uden hysterisk krængen-sjæle-ud, men til gengæld med blik for de små detaljer, væmmelige såvel som sørgelige. Især Mads Mikkelsen er fantastisk. Han udbygger den klassiske træmand med et arsenal af spydige bemærkninger, som understreger hans behov for at holde følelserne på afstand og bruge dem som våben.

De to hovedpersoners problemer udspiller sig med et absurd Prag som baggrund. Det er fyldt med sære mennesker, som taler sært og følger sære regler - det er ikke uden grund, at filmen er sat i Kafkas hjemby. På den måde understreger settingen, at hovedpersonerne er endt et sted, hvor de ikke kender 'reglerne' og ikke forstår, hvad der foregår.

Derudover er "Prag" i øvrigt superflot og stilfuldt fotograferet og utroligt sikkert instrueret af Ole Christian Madsen. Rigtig god film - efter min mening den bedste danske i 2006.
Prag