Ensomheder

4.0
Noirfilm, der foregår omkring 1950 og er baseret på den virkelige sag om The Lonely Hearts Killers. De var et par, der brugte kontaktannoncer til at komme i kontakt med enlige kvinder - i første omgang for at franarre kvinderne penge, men senere begyndte de også at myrde deres ofre.

Filmen følger et par newyorkske politifolks arbejde med sagen og skildrer samtidig den ene politimands problemer på hjemmefronten. Han er den egentlige hovedperson, og her har filmen en helt speciel vinkel, eftersom forfatter-instruktør Todd Robinson er hovedpersonens barnebarn. Det giver "Lonely Hearts" noget nerve, som andre film af denne type ikke har, men til gengæld bliver den også ret ufokuseret, fordi den reelt skal gabe over to historier på samme tid.

Bortset fra det må det nu være ret sejt at kunne få John Travolta til at spille sin bedstefar. Han gør det fint, men James Gandolfini er endnu bedre som hans makker. Den anden del af filmen, om morderne, står lidt svagere - især fordi Salma Hayek virker fejlcastet. Hun er altså ikke nogen stor skuespiller, og hendes rolle har absolut intet med virkelighedens morderske at gøre. Hun var fx ikke latina, ikke smuk og vejede ca. dobbelt så meget som Hayek.

Castingen af Hayek som femme fatale er én af de ting, som gør "Lonely Hearts" til noir frem for dokudrama. Den handler om både saftige og barske sager, men den Technicolor-agtige billedside er sanselig frem for kvalmende. Jeg har sjældent set mord være så smukke og blodige på én gang.

Det er ikke nogen ubetinget vellykket film. Men den er interessant hele vejen, og alene kombinationen af Travolta og Gandolfini ville jo gøre næsten enhver film værd at se.

... og derudover er jeg helt enig med millennium i, at det er sært, at selskabet har omdøbt den til "Lonely Hearts Killers" på dvd. Det er ikke kun det, den handler om.
Lonely Hearts