Rødhættes hævn

4.0
"Hard Candy" handler om en fotograf, der kommer i kontakt med en 14-årig pige via nettet og tydeligvis har suspekte hensigter. Indtil han opdager, at det er ham, der er blevet lokket i fælden - og derfra starter et hårdt psykologisk spil med pigen i førersædet. Det er ikke en film for mænd med kastrationsangst.

"Hard Candy" er filmet på kun 18 dage og har stort set kun de to hovedpersoner som medvirkende. Jeg blev alligevel holdt fanget hele vejen, og det er selvsagt en stor ros til de to skuespillere. Patrick Wilson spiller flot fra den ene yderlighed til den anden som fotografen, og Ellen Page er utroligt intens som pigen. Hendes rolle er dybt konstrueret og ganske utroværdig, men det hænger godt sammen med, hvad filmen vil.

Selv om filmen åbenlyst er på lavbudget, formår instruktør David Slade desuden stadig at lave nogle fede ting med det visuelle, især ved at bruge markante farveflader til overgange og associationsklip. I det hele taget er den meget sikkert udført inden for sine begrænsede rammer.

Til gengæld er jeg ikke helt sikker på, hvad jeg synes om de budskaber om pædofili, der ligger implicit i "Hard Candy". Men det er samtidig fedt, at den er så provokerende og sætter nogle tanker i gang ved at vende ting på hovedet. For søren, hvor kan de ikke lide pædofile, de folk, der har lavet denne film!
Hard Candy