Kriss' verden

4.0
Anders Matthesen fik sin første filmrolle som Kriss, der lider af Aspergers syndrom (en slags autisme) og sidder på en lukket afdeling. Her lever han kun for at se en gammel dansk film om en naiv ung piges oplevelser i storbyen. Indtil plejerne nedlægger forbud mod at se mere film, og Kriss beslutter sig for at stikke af og finde Linda fra filmen ude i virkeligheden.

"Rene Hjerter" er baseret på Kim Fupz Aakesons roman "Alting og Ulla Vilstrup", og det er en fin lille historie om finde det gode i livet. Anden spiller virkelig overbevisende som den totalt empatiforladte Kriss, godt støttet af Morten Suurballe som hans ven Willy, der hjælper med flugten. Filmen bruger konsekvent deres vanvittige synsvinkel på den 'normale' verden - og det giver både absurd morsomme og tragikomiske scener.

"Rene Hjerter" er en lidt ujævn sag, der på den ene side overrasker mange gange, men samtidig næsten har for lidt handling til sine kun 82 minutter. Men det er en herligt skæv historie, hvor man kommer til at holde 100% med den gale hovedperson og hans absurde logik.
Rene hjerter