YO-HO!

5.0
Så kom den længe ventede 3'er.

Efter tæt på 3 timer i mørket med Jack Sparrow & Co, og godt stiv i nakken af at sidde på 2. række uden i siden (men hey...jeg var der), tumlede jeg ud af biografens mørke - blæst fra vid og sans af indtryk fra Pirates of the Caribbean - At Worlds End.

Den hævngerrige Davy Jones har dannet front (omend tvunget) med ordensmagten, og en skånselsløs jagt på alle pirater sættes ind.
Will, Elisabeth, Barbossa og resten af slænget er taget afsted til Verdens Ende for at redde Jack, som er fanget i Davy Jones' kiste - et sted hvor spændetrøjer udleveres på stribe.
De har dog hver deres agenda for denne redningsmission - enhver pirat er sig selv nærmest.

Tempoet er højt, bandeordene mange og de special effects blændende.
Humoren er trådt en smule i baggrunden, for at give plads til at samle de mange løse ender fra Dead Mans Chest. Der skal pludselig fortælles meget, for at få kabalen til at gå op i sidste ende.
- Det gør bestemt ikke filmen dårligere, men jeg grinede ikke helt så meget som i de 2 foregående film.

Historien glider lidt lettere end i Dead Mans Chest, og er spækket med utrolig flotte scener.

Jack Sparrow er som sædvanlig forrygende, fordrukken og på forkant med tingene - Johnny Depp leverer endnu en pragtpræstation som kun han kan. Pirates ER hans film.

Orlando Bloom og Kiera Knightley træder mere i karakter, og det klæder filmen vældig godt.
Gensynet med den gustne Barbossa, spillet af Geoffrey Rush, er også kærkomment.

Vi stifter også bekendtskab med Jack Sparrows far, spillet af selveste Keith Richards - noget af et scoop, og det er tydeligt for enhver hvor Johnny Depp har hentet inspirationen til Jack Sparrow henne, når ham og Keith Richads står ved siden af hinanden i filmen.

Filmen ender med lidt af et twist, og der er så sandelig lagt op til en 4'er!

At Worlds End er en værdig aflslutning på den foreløbige triologi - den når stadig ikke helt op på de højder som The Curse of the Black Pearl tog os til, men den er absolut seværdig...hvis ikke et must ;-)

Yo-ho - glæder mig til 4'eren!



Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende