Ny (sørøver)Alliance?

4.0
Pirates of the Caribbean er jo blevet en franchise som er fuldstændig umulig at undgå, og formentlig er box office succesen taget på forhånd. Og selvom det er et ætetisk pragtstykke med vanvittige effekter, utrolige medrivende settings og flotte totalbilleder, så mener jeg alligevel at historiens formål blev kastet for meget rundt.

Hvor skal vi hen, du? Halvvejs gennem filmen aner man det simpelthen ikke, for der er så meget rod i de to hold: Handelskompagniet (empiriet) og piraterne (rebellerne). Og når det endelig opgør skal begynde er alle personerne tilbage i status quo: De gode mod de onde. Så hvorfor skulle vi slæbes gennem alt dette beukratiske rod og alliance-fjolleri? Vi ved jo lige fra starten af hvem der skal kæmpe mod hvem, og det gør filmens midterdel noget hul og absurd.

C'mon and take the joy-ride. Pirates er jo en forlystelse mere end det er en film. Den har budgettet til at forblænde folk, og gemme det umotiverede plot af vejen, og gennem massiv indbetaling ved kasse 1, formår den at klare skærene. - Men lad hellere denne nye trilogi være afsluttet.
Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende