Cock and bull indeed

2.0
Engelsk metakomedie om et filmhold, der er ved at indspille en film over "The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman" - en klassisk engelsk roman, der skulle være umulig at filmatisere.

Romanen satiriserer over flere af det 18. århundredes store tænkere, men derudover skulle dens tema være, at livet er for stort og mangfoldigt til at kunne rummes i kunsten. Det forklarer Stephen Fry i hvert fald i en cameo-rolle i filmen, som tilsyneladende ønsker at vise den samme pointe. I hvert fald er det en rodet affære om selvglade skuespillere i et kaos af en filmproduktion, hvor ingen reelt har en anelse om, hvordan filmen vil ende med at være.

Jeg er sikker på, at "A Cock and Bull Story" ønsker at sige noget klogt på en satirisk måde. Den er bare er ikke så sjov, som den gerne vil være. Til gengæld er det imponerende, at det lykkes den at satirisere over selvglade kunstnere på en decideret selvglad måde ...

Jeg ville muligvis have fået mere ud af filmen, hvis jeg havde læst romanen om Tristram Shandy, eller hvis jeg kendte mere til de to komikere Steve Coogan og Rob Brydon, som spiller fiktive versioner af dem selv i hovedrollerne. Nu vil jeg i stedet give Ekstra Bladets anmeldelse ret i, at det her er "en studentikos, indforstået stiløvelse, der kun henvender sig til de særligt indviede".
Tristram Shandy