A Bruce Willis vehicle

3.0
Willis spiller en aldrende, fordrukken politimand, der får ansvaret for at fragte et vidne 16 gader på langs af Manhattan. Problemet er så, at vidnet er på vej til at udpege nogle korrupte politifolk, som selvfølgelig vil gøre alt for at stoppe dem.

Det er et simpelt, men velfungerende thriller-setup. Willis er i glimrende Bruce Willis-form med grånende overskæg, dårligt knæ og hvorfor-skal-det-ske-for-mig-mine. Og med Richard Donner i instruktørstolen er der garanti for solidt håndværk - det er tydeligt, at det er manden bag "Lethal Weapon"-filmene, der er på arbejde her. Donner holder næsten hele filmen i nære og halvtotale billeder af et hektisk, tætbefolket New York. Det har især en fed effekt i et par fremragende actionscener, som virkelig er helt oppe under næsen på én.

Desværre er det kun de første to tredjedele af filmen, som holder, for deromkring bliver handlingen så søgt, at troværdigheden knækker. Den vil lige være lidt for smart, og så skal der også lige være en actionscene med en bus, og vi skal også huske at være følsomme - og det er i virkeligheden slet ikke nødvendigt. Hvis den bare var blevet holdt tight, ville "16 Blocks" have været en fed thriller - nu sad jeg i stedet med den der mnja-fornemmelse.
16 Blocks