Rødhætte som cykelbud

2.0
"Hoodwinked" tager "Shrek"-formlen og kører den helt ud: Hvor "Shrek" foregår i et eventyrrige fyldt med moderne referencer, foregår "Hoodwinked" i et decideret moderniseret eventyrland. Rødhætte er cykelbud, Ulven er undercover-journalist, og plottet er en noir-parodi, hvor mysteriet handler om, hvem der er den skumle Goody Bandit, som stjæler alle skovens gufopskrifter.

Dermed er "Hoodwinked" langt mere voksen i stilen end eksempelvis "Shrek", og på papiret er det da også en rigtig fin idé. Problemet er bare, at den kun er sjov, hvis man synes, at referencer til film, eventyr og så videre i sig selv er sjove. Det synes jeg ikke, så jeg lo kun højt én eneste gang i løbet af filmen. Det var ad den bluegrass-syngende, banjo-spillende bjergged, som til gengæld også er forbandet morsom ... Men det er jo bare ikke nok.

Læg dertil, at animationerne ikke er helt gode, sangene ret ligegyldige og plottet alt for gennemskueligt - og så har du en dårlig film. Jeg ville ellers gerne give mange point for, at der er nogle uden for de store studier, som kaster sig ud i en animationsfilm. Resultatet er bare ikke godt nok.
Sandheden om Rødhætte - org. version