Meget imponerende storfilm!

5.0
Mine forventninger til 300 var enorme, eftersom filmen var baseret på Frank Millers grafiske noveller(som det jo så fint hedder...). Med den mesterlige Sin City i tankerne, blev mine forventninger så tårnhøje, og allerede da jeg inkasserede billetten, var jeg for alvor bange for at blive skuffet. Det blev jeg dog ikke! Tvært imod, jeg blev overrasket over, hvor overrumplende underholdende filmen egentlig var!

Gerard Butler spiller hovedrollen, som kong Leonidas af Sparta. Dette virkede for mig noget tvivlsomt, før jeg så filmen, da han ikke just er én af Hollywoods bedste skuespillere. Faktisk synger han bedre end han spiller(bare se The Phantom of the Opera). Men hans manglende talent på skuespil, er overhovedet ikke noget, man på noget tidspunkt sådan rigtig lægger mærke til. Samtlige karakterer i filmen, rummer samme mængde psykologi som en Action-Man, og de er alle enten uder- eller overspillede. Filmens eneste karakter, som opfattes troværdig, er Leonidas kone, dronning Gorgo, i skikkelse af Lena Headley. Hun må da nok også betraktes som filmens bedste skuespiller.

Filmens stillisktiske stil er, ligesom Sin City, genial! Alle baggrunde, ligeledes ligesom Sin City, digitalt skabt, der er altså intet der sådan er rigtigt. Filmen er fyldt til bristepunktet med lækre billeder og fedt kameraarbejde!

Egentlig er der ikke rigtig noget dårligt at sige om filmen, udover førnævnte skuespilpræstationer, men filmen skal absolut ikke have seks stjerner, da dette ikke er et mesterværk. Det er faktisk ikke andet end formidabel, meget imponerende og yderst vellykket underholdning, men jeg kan da godt gå med til at kalde 300 for en storfilm...
300