Bombastisk efterfølgelse

4.0
Med Pirates of the Caribbeans succes, var det selvfølgelig ikke nogen overraskelse at der kom en fortsættelse. Det så vi jo også med fx X-Men, Spider-Man, Matrix, Scary Movie, etc. Og ligesom ned førnævnte film, var forventningerne til toeren gigantiske. X2 og Spider-Man 2 var bedre end deres forgængere, Matrix Reloaded var knap så imponerende som den første film, mens Scary Movie 2 var et regulært makværk. Pirates of the Caribbean - Dead Man's Chest, er langt fra lige så god som sin forgænger, The Curse of the Balck Pearl.

Det er tydeligt at se, at Disney har satset mange flere penge på denne film, end de gjorde ved den første. Forgængeren blev en enorm succes, så hvorfor ikke lave en toer, der er meget, meget større end den første? Filmen er da også fyldt med så imponerende effekter, at man til tider næsten glemmer og trække vejret. Men dette hjælper altså ikke, på en desværre ret rodet historie, som sagtens kunne have været kortere, uden det ville have gjort noget.

Johnny Depp, Orlando Bloom og Keira Kbightley er tilbage i hovedrollerne, mens de fleste biroller også er tilbage. Det er faktisk kun Zoë Saldana i rollen som Anna-Maria der mangler. Nye roller er der også et par stykker af: Bill Nighy er fantastisk(som altid) i rollen som Davy Jones, mens Stellan Skarsgaard gør det glimrende som Bootstrap Bill, Will Turners far.

Pirates of the Caribbean - Dead Man's Chest, er en glimrende efterfølger, men den er altså bare lidt for lang og unødigt kompliceret, til at være på nivau med som forgænger.
Pirates of the Caribbean: Død mands kiste