Forudsigelig

1.0
Oplægget er interessant, men filmen er banal og forudsigelig. Henrik virker skyldig fra starten - som far til 3 teenagepiger forsøgte jeg at indleve mig i hans situation, men jeg kunne ikke følge hans reaktionsmønster. Jeg så filmen sammen med min 18-årige, og allerede efter 15 min. sagde jeg til hende - han har gjort det! Ellers vil han ikke reagere, som han gør. Og så var historien jo egentlig ikke interessant længere...
En historie der VILLE have været interessant var, hvis det HAVDE været en falsk anklage - det hører man jo om, og hvordan ville DET være for en familie at gennemleve. Selvfølgelig får man et indtryk af det i filmen, men man har jo hele tiden den følelse, at "det har han sgu godt af, det svin...". Så kan jeg til hver en tid anbefale Susanne Biers "Brødre", hvis man vil se eksistentielle problemer skildret så det det kan forstås og mærkes "under huden".

Jeg må give tidligere indlægsholdere ret - godt skuespil (og det er der) gør det ikke alene - historien skal også op over det middelmådige,før man få en se-værdig film. Se f.eks. Erik Clausens film, som bestemt ikke kan beskyldes for at indeholde stor skuespilkunst, men hvor historierne bærer igennem.

Og så er "Anklaget" altså unødvendigt langtrukken.
Anklaget