Blod, lemlæstelse, team building og sort humor

5.0
Severance er blodig horror og sort humor og den følger i kølvandet på adskillige af den senere tids succesfulde film fra den britiske del af industrien.

Film som 28 Days Later.., Dog Soldiers, Shaun of the Dead og The Descent er film fra den britiske filmindustri, der alle har markeret sig stærkt indenfor horror-genren og Severance følger glimrende stilen.

Instruktøren hedder Christopher Smith og det skal nævnes at han ellers skuffede med den lettere kedelige Creep. Med Severance vender han dog overraskende stærkt tilbage til genren, bare med et langt, langt bedre og mere interessant script.

Severance handler om en gruppe mennesker fra våbenindustrien, der skal på en teambuilding-tur i Ungarn. Turen tager dog hurtigt en ubehagelig drejning og snart kæmper gruppen for overlevelse.

Severance er bestemt mest en horrorfilm, selvom den har masser af humor - modsat eksempelvis Shaun of the Dead, hvor humoren er i højsædet - og som film har den faktisk en ganske dyster tone og det til trods for at den første halve times tid er mere eller mindre ren komedie.

Severance understøtter det som de ovennævnte film også har vist; at den britiske filmverden meget nemt kan blive det næste store arnested for horrorgenren, ligesom den asiatiske blev det for 10 år siden.

Hvis man er til gys, lemlæstelse, gru, blod, sort humor osv må man ikke gå glip af Severance.

5 stjerner og en klar anbefaling herfra.
Severance