Kærlighed med forhindringer

4.0
Begavet romantisk drama/komedie om et newyorker-par, der finder sammen efter et tilfældigt møde i en billetkø. Problemet er bare, at han er 23, mens hun er 37; han kommer fra en jødisk familie, der forventer, at han gifter sig inden for sin religion - og oven i det viser det sig, at hans mor er hendes psykolog.

Det lyder nok en anelse konstrueret, men det virker som afsæt for en fin film om alle de ting, der kan komme i vejen for kærlighed. Uma Thurman er fremragende som den kvindelige del af forholdet - jeg tror ikke, jeg tidligere har set hende spille med så meget følelse som her. Bryan Greenberg er også fin som hendes kæreste - han fylder ikke nær så meget på skærmen, men det illustrerer glimrende den forskel i modenhed, der er ét af problemerne i forholdet. Derimod overspiller Meryl Streep lidt som den jødiske psykologmor, der siger ét til sine patienter, men forlanger noget andet af sin søn.

Charmerende og klart seværdig film. Ikke mindst i betragtning af, at den undgår at falde i alle de sædvanlige klicheer, som romantiske komedier fra USA ofte lider af.
Kærester