Umuligt rod

3.0
Tredje omgang umuligheder handler om, at Tom Cruise vender tilbage til aktiv tjeneste for at redde én af sine elever. Men det bliver - selvfølgelig - til mere end én redningsaktion, for den sadistiske rigmand, agenterne er oppe imod, retter i stedet skytset direkte mod Cruise.

Treeren er lavet af "Lost"-bagmanden J.J. Abrams. Hans største scoop er, at han har fået Philip Seymour Hoffman til at spille skurken - det gør Hoffman selvfølgelig yderst overbevisende. Tom Cruise er også fin i hovedrollen, og jeg bliver aldrig træt af Ving Rhames. Tilsammen har de en række fine actionsekvenser, der leverer, hvad man kan forvente af en film i denne franchise.

Og så alligevel ... For selv om der ikke er noget at udsætte på håndværket, blev jeg ikke for alvor revet med. Det har formentlig noget at gøre med, at historien er temmelig klichéfyldt, og at det aldrig bliver rigtig spændende, fordi "Mission: Impossible"-filmenes præmis netop er at lave vilde stunts på en blæret måde - så der er aldrig den mindste tvivl om, at Cruise klarer det. Samtidig vil Abrams både lavet blæret, poleret action, psykologisk thriller og buddy movie på én gang. Det bliver simpelt hen for meget og for ufokuseret.

Det er ganske udmærket underholdning, men heller ikke mere.
Mission: Impossible 3