Ghetto med sukker på

3.0
Terrence Howard fik en fortjent Oscar-nominering for bedste hovedrolle for "Hustle & Flow". Hans intense spil minder meget om Benicio del Toro, og han dominerer hele filmen i hovedrollen som en alfons, der finder ud af, at han har en drøm om at blive rapstjerne.

Plottet i "Hustle & Flow" giver en kamel eller to at sluge, for selv om der er konflikter og sociale problemer, er det en feelgood-sag med et yderst romantisk syn på både prostitution og stofmisbrug. Det er en film fra det sorte USA, og måske er der bare større behov for den slags historier om håb med det udgangspunkt? På mig virkede den altså temmelig naiv, selv om budskabet om at tro på sine drømme selvfølgelig er fint.

Til gengæld er den godt skruet sammen som film, og det gør "Hustle & Flow" seværdig på trods af den lidt for stærke feelgood-fornemmelse. Den er ikke mindst godt spillet, for Howard bliver støttet af stærke biroller hele vejen rundt - især Anthony Anderson, DJ Qualls og Paula Jai Parker faldt i øjnene hos mig. Og så er det rap-soundtrack, der er lavet til filmen, rigtig fedt.
Hustle & Flow