Choose life

4.0
Australsk ensemblefilm, der vandt Kritikerprisen på sidste års NatFilmFestival. Den fletter en håndfulds menneskers liv i Adelaide sammen i historier, der især handler om at tackle døden.

"Look Both Ways" har et sympatisk budskab om, at man skal være i nuet og turde leve - især udstillet gennem historier, hvor hovedpersonerne går fra dødsangst og ulykkessyner til at turde åbne sig og tro på kærlighed og liv. Forfatter-instruktør Sarah Watt får tingene til at hænge ganske fint sammen, uden at den er helt så tight som de bedste ensemblefilm, jeg har set. Til gengæld bruger hun nogle usædvanlige virkemidler godt - både animerede sekvenser og associationsklippede stillbilleder.

Alt i alt syntes jeg, at det var en film, som forsøger at være lige lidt mere poetisk og vis, end den kunne bære. Det skyldes blandt andet, at en del af personskildringerne bliver temmelig stereotype på grund af ensembleformen. Men det er samtidig en charmerende film med mange fine små scener om mennesker, der kommer ud af deres skal.
Look Both Ways