Kærlighed og liderlighed

4.0
Skæv musical om kærlighed og liderlighed, skrevet og instrueret af John Turturro. Den simple handling drejer sig om et arbejderklassepar fra New York, hvor manden har en affære med en yngre kvinde. Historien fortælles i løsrevne scener, hvor de medvirkende ind imellem kortvarigt bryder ud i sang og dans.

Sangene i "Romance & Cigarettes" er moderne popklassikere - fx en yderst festlig udgave af Tom Jones' "Delilah" - og ud over selve musiknumrene er der flere replikskifter, hvor de medvirkendes replikker reelt er udklip af forskellige popsange. På den måde er der et fint spil med klicheer i filmen, som derved understreger sin pointe om, at kærlighedens konflikter på én gang er noget alment menneskeligt og utroligt banalt.

James Gandolfini og Susan Sarandon er gode som ægteparret, og de bliver støttet af mange fine biroller. Kate Winslet er fantastisk som rødhåret femme fatale, og Christopher Walken er ... ja, Christopher Walken. Der er få, som kan have kikset hår og grimme bukser som ham. Der er masser af energi og schwung i filmen, og de bedste scener er forrygende morsomme.

"Romance & Cigarettes" er et kludetæppe af ideer, som ikke alle holder, og den er temmelig ujævn i sine spring fra scene til scene. Men samtidig er den herligt skæv og underholdende.
Romance & Cigarettes